Na letošním For Archu v jedné z hal doslova zaprší!

Tým Aquanix se opět objeví na stavebním veletrhu For Arch, kde návštěvníkům ukáže, jak vypadá efektivní hospodaření
s dešťovou vodou v praxi – v hale 2 na stánku B7 bude pršet dešťovka přímo z mraku.

Veletrh For Arch se blíží, Aquanix nebude chybět

Ve dnech 20. až 24. září 2022 proběhne v pražských Letňanech další ročník stavebního veletrhu For Arch, a stejně jako minulý rok budeme jedním z vystavovatelů i my – Aquanix. Letos jsme si pro návštěvníky připravili vodní instalaci, pomocí které budeme demonstrovat reálný chod efektivního hospodaření s dešťovou vodou v běžných domácnostech.

„Živé“ zobrazení sběru dešťové vody

Po loňských zkušenostech, kdy se návštěvníci veletrhu hodně zajímali o to, jak celý proces sběru dešťové vody probíhá, bylo rozhodnuto, že nejjednodušší způsob je ukázat vše přesně tak, jak to ve skutečnosti funguje. Jen ve zmenšené verzi.

Z mraku v horní části instalace prší na střechu. Z té dešťová voda stéká do okapového svodu a pokračuje dále až do podzemní nádrže. V nádrži je připraveno čerpadlo, díky kterému se voda z nádrže dostane do zahrady nebo do domu. Při využití dešťové vody v domě je na instalaci zobrazeno, jakým způsobem je nutné vodu před použitím dočistit, a to za pomoci vnitřních jemných filtrů a UV lampy. Návštěvníci uvidí i funkční systém dopouštění vody do nádrže.

Unikátní podzemní nádrž Iris nepřehlédnete ani ve zmenšené verzi

Spolu s instalací bude na letošním veletrhu v měřítku 1:5 vůbec poprvé veřejnosti představena speciální podzemní nádrž Iris, která zvládne extrémní podmínky typu jílovité podloží, vysoká hladina podzemní vody či pojezdová zátěž. Projektování i samotná výroba je pod taktovkou našeho Aquanix týmu. Prodej této bezešvé nádrže bude na e-shopu DešťovéNádrže.cz spuštěn na jaře roku 2023.

Vystavené komponenty pro hospodaření s dešťovou vodou

Dále se na stánku 2B7 představí podzemní nádrž na dešťovou vodu Aquastay o objemu 2000 litrů a menší komponenty pro efektivní hospodaření s dešťovou vodou. Ve venkovní expozici budou vystaveny podzemní nádrž na dešťovou vodu Aband s objemem 10000 litrů a podzemní nádrž na dešťovou vodu Aquastay o objemu 12000 litrů v životní velikosti.